Φόρτωση...

Ορθή επανάληψη: Κατατέθηκε Σήμερα ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ με θέμα: "Ρύθμιση δανείων για την ανακούφιση και την ελάφρυνση δανειοληπτών"Ενημέρωση 10:23
Επισημάνθηκε σωστά ένα λάθος που έγινε από προφανή παραδρομή.  Στην παρούσα ανάρτηση,  όπου χρησιμοποιείται η λέξη "νομοσχέδιο" διαβάστε "πρόταση νόμου" .  


Σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, εισάγεται νέο άρ. 3Α στον ν. 3869/2010 (για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά), σύμφωνα με το οποία τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι προσωπικές εταιρείες (!) που απασχολούν μέχρι δύο άτομα μπορούν, εφ' όσον το εισόδημά τους έχει μειωθεί κατά 20% από τότε που υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση να ζητήσουν να υπαχθούν στο νόμο και να ρυθμίσουν το ποσό των οφειλών τους. 

Επίσης άνθρωποι που απολύθηκαν μπορούν να ζητήσουν αναστολή εξυπηρέτησης καταναλωτικού επαγγελματικού στεγαστικού δανείου καθώς και οφειλών από πιστωτικές κάρτες για δύο χρόνια, χωρίς να επιβαρύνονται με τόκους ή άλλες προσαυξήσεις. 

Τέλος, σύμφωνα με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αναστέλλονται μέχρι 31-12-2018 (!) όλοι οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες των δύο ως άνω κατηγοριών, ενώ μέχρι την 31-12-2015 οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται για ικανοποίηση απαιτήσεων έως το ποσό των 300.000 ευρώ (ανεβάζοντας έτσι το όριο που ισχύει μέχρι σήμερα κατά 100.000).

Πάντως, η υπαγωγή στο νόμο προσώπων που έχουν και πτωχευτική ικανότητα (βλ. και τελευταίο εδάφιο του προτεινόμενου άρ. 2) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά ερμηνευτικά προβλήματα. 

Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι βουλευτές: Δημητρόπουλος Παναγιώτης, Κασσάρας Γεώργιος, Καστανίδης Χαράλαμπος, Κατσέλη Λούκα, Κυριακοπούλου Μαρία, Μίχος Λάμπρος, Τεκτονίδου Κυριακή και Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας.

Βλ. παρακάτω το κείμενο της προτεινόμενης ρύθμισης

Εισηγητική Έκθεση (Επί της Αρχής)
Περιεχόμενο Ρυθμίσεων

Εγγραφείτε στο Newsletter:


___________________________________________________________________________
Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά 2487727383875902388
Αρχική σελίδα item

Αρχειοθήκη

ηλενημέρωνέ με