Φόρτωση...

Aπόφαση για χρηματοδότηση του ΤΑΝ από το ΑΚΑΓΕ (Ανακοίνωση ΔΣΑ 26/8/2015)

Μετά από συνεννόηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή και της διοίκησης του Τομέα Ασφάλισης Νομικών με τα αρμόδια υπουργεία, αποφασίσθηκε η χρηματοτοδότηση του Ταμείου από τον Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προκειμένου να καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις στους 22.111 δικαιούχους τους επόμενους μήνες
Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημ. Μάρδας, δίδεται στο ΤΑΝ που ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(ΕΤΑΑ), οικονομική ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ προκειμένου, όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση, να καλυφθεί μέρος από το έλλειμμα που έχει προκύψει στο Ταμείο Νομικών
Η μεταφορά του ποσού θα γίνει σε δύο ισόποσες δόσεις των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η πρώτη έχει ήδη καταβληθεί.
Ο ΔΣΑ επισημαίνει ιδιαίτερα την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στο αίτημα του για κάλυψη των αναγκών του Ταμείου για τους επόμενους μήνες, ώστε να μην χρειασθεί να γίνει ανάλωση των αποθεματικών του Ταμείου που βρίσκονται κατατεθειμένα στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ας σημειωθεί επίσης ότι το Ταμείο Νομικών συμμετέχει και συμμετείχε με εισφορές προς το ΑΚΑΓΕ από τη πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 2007, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει λάβει καμία παροχή από αυτό, σε αντίθεση με άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Στο παραπάνω συνημμένο έγγραφο μπορείτε να δείτε την ΚΥΑ με την οποία δόθηκε η οικονομική ενίσχυση από το ΑΚΑΓΕ στο ΤΑΝ.

Slider 8286933926252609337

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΚΓΡΙΘΟΥΝ

emo-but-icon

Αρχική σελίδα item

Αρχειοθήκη

ηλενημέρωνέ με